Nocturne bezoek

Zaterdagavond 28 september 2019

Een bivak 'by night' bezoeken is echt de moeite waard. Het tentenkamp met honderden re-enactors is dan prachtig verlicht met tientallen lantaarns, soldaten rond de tafel verlicht met kandelaars, zingende soldaten rond het kampvuur, officieren die nog de orders voor de volgende dag uitschrijven en Napoleon die rijkelijk dineert in zijn campagnetent.
Daarnaast verlichten we ook de barricade op het slagveld waar een detachement de wacht houdt of toch zoiets... want als de officier van wacht zijn rug draait ... .

Het brengt een feeĆ«rieke en vrolijke sfeer tot leven die je als bezoeker zeer zelden te zien krijgt.

Tijdens Wuustwezel 1814 krijgt een beperkt publiek deze kans wel. We beperken het aantal toeschouwers tot een maximum van 250 personen daar we ook respect tonen voor de hobbybeleving en rust van de re-enactors.

Wat we zeker niet gaan doen, is kanonnen en musketten afvuren. Het is een vredevolle en gezellige bedoening en daar horen luide knallen niet bij. De paarden laten we na een vermoeiende dag ook graag met rust alhoewel een koerier te paard nog altijd kan toekomen ...

Hoe werkt het ?

Elke groep (ca. 30 personen) wordt begeleid door een Nederlandstalige re-enactor in zijn of haar historische kledij en neemt je mee door het bivak. Hier en daar zal je aangenaam verrast worden door de gastvrijheid met een warm soepje of drankje. De rondleiding zelf neemt een  klein uur in beslag waarna men nog even kan genieten van een drankje in onze taverne om daar de internationale sfeer op te snuiven. Zowel de bezoekers als de soldaten met verlof kunnen er genieten van een levendig 'live Irish optreden' van de lokale groep 'True Gods of Sound and Stone'.

Met je ticket kom je naar onze hoofdingang vanaf 18.45u in de Gasthuisdreef. We scannen je ticket en even later vertrek je al met de re-enactor. Mensen die reeds een dagticket kochten en graag bij ons blijven om daarna met hun tweede ticket nocturne de rondleiding te genieten, begeven zich ook naar de hoofdingang. 

groep 1: vertrek om 19.00u     uitverkocht
groep 2: vertrek om 19.15u.     uitverkocht
groep 3: vertrek om 19.30u.    uitverkocht
groep 4: vertrek om 19.45u.    uitverkocht
groep 5: vertrek om 20.00u.    uitverkocht                               
groep 6: vertrek om 20.15u.    uitverkocht
groep 7: vertrek om 20.30u.    uitverkocht                          
groep 8: vertrek om 20.45u.    uitverkocht
volledig uitverkocht !!

image-295246-atkins.jpg
image-295247-koffie.jpg
image-295467-camp_fire.jpg